Anunt important pentru moldovenii cu cetatenie romana care se afla in Anglia

Ministrul pentru afaceri europene, George Ciamba, a avut, luni, o convorbire telefonica cu omologul sau britanic, Cristopher Pincher, care i-a dat asigurari ca ”drepturile cetatenilor romani vor fi respectate, inclusiv in contextul materializarii scenariului unui Brexit fara acord”.

Ministrul pentru afaceri europene, George Ciamba, a avut, luni, o convorbire telefonica cu Ministrul de stat britanic pentru Europa si pentru Americi, Christopher Pincher.

In cadrul discutiei, ministrul Pincher a reconfirmat ca drepturile cetatenilor romani vor fi respectate, inclusiv in contextul materializarii scenariului unui Brexit fara acord.

”Astfel, cu referire la obtinerea de catre cetatenii romani rezidenti in Marea Britanie, la data iesirii Regatului Unit din UE, a statutului de settled/pre-settled, oficialul britanic a reconfirmat ca acestia se pot inregistra pana in decembrie 2020. De asemenea, cei doi oficiali au agreat sa ramana in contact privind situatia cetatenilor romani care vor ajunge pe teritoriul Regatului Unit dupa 31 octombrie 2019”, se arata intr-un comunicat al Ministerului Afecerilor Externe.

Ministrul roman a transmis omologului sau ca Romania va asigura respectarea drepturilor cetatenilor britanici, pe baza de reciprocitate, si in acord cu legislatia nationala.

”Cei doi demnitari au discutat si despre proiectul de lege a migratiei, Christopher Pincher asigurandu-l pe George Ciamba ca va informa in timp util si in deplina transparenta autoritatile de la Bucuresti cu privire la evolutii, pentru a putea fi asigurata informarea eficienta a comunitatii romanesti din Regatul Unit”, mai arata sursa citata.

Ministrul George Ciamba si omologul britanic au abordat si subiectul dezvoltarii relatiilor bilaterale dintre Romania si Regatul Unit si a reafirmat importanta Parteneriatului Strategic dintre cele doua tari, cu accent pe dimensiunea economica si de securitate.

Sursa: news.ro 


Добавить комментарий